Хемијска козметичка метода за сигурно, постепено, бескрвно и безболно уклањање младежа са лица, главе и тела по доктору Дункићу (under construction)

Инфекција

Свако место на кожи третирано хемијском козметичком методом дефакто се претвара у малу и контролисану хемијску раницу.

Она чини отворена врата за продор микроорганизама, зноја, прашине и прљавштине, те потенцијално представља погодно место за евентуалну појаву секундарне инфекције. То се посебно односи на третиране лезије испод пазуха и груди, на превојима стомака, у пупку, на препонама и свим оним местима која се влаже и нису изложена свежем ваздуху. У том смислу, може се очекивати да се у просеку инфицира једно од 400 до 500 третираних места.

Блага секундарна инфекција се манифестује црвенилом на здравој кожи око третираног места, праћеним пецкањем. Најједноставнији, најефикаснији и најјефтинији начин да се брзо сузбије таква инфекција је да се третирано место пошећери обичним кухињским шећером у праху. Он је проверено сјајан антисептик, исушује третирана места, а не изазива било какве контраиндикације. Један овакав поступак је најчешће довољан да блага инфекција престане.

У ретким случајевима може доћи до теже инфекције која се манифестује црвенилом, болом и отоком инфицираног места. У том случају потребно је на упаљену раницу капнути две капи 3% хидрогена (водоник пероксида), затим на тупфер за скидање шкинке капнути десетак капи Повидон јода и обрисати раницу, а кад се после пар минута она осуши, пошећерити је шећером у праху. Најчешће је један овакав поступак довољан да се инфекција сузбије. Уколико се то не деси, потребно је прво истиснути гној, а затим једном или два пута поновити цео процес.

Поделите садржај

Оставите коментар

Поља обележена (*) су овабезна. Електронска адреса неће бити објављена!